Alb
Eng
Правна напомена
За нас
Новости
Законодавна рамка
Одлуки
Известувања
Ресурси
Публикации
 

ПРЕС
31.10.2018
Нов состав на Комисијата за заштита на конкуренцијата


   
  За нас / Членови на Комисијата
 


Насер Жарку
– Член на Комисијата

Лични податоци:

Име: НАСЕР ЖАРКУ
Датум на раѓање:  25 септември 1976 година
Место на раѓање: Скопје

Образование:

 1. Економски факултет завршил на Државен Универзитет во Тетово, Тетово.
 2. Магистер по економија, Универзитет за Туризам и Менаџмент, Скопје .

Професионално искуство:

 1. Професионално ангажиран член на Комисијата за заштита на конкуренцијата од април 2012 година - тековно
 2. Раководител на експозитура на Универзална инвестициона банка (УНИ Банка) АД Скопје од 2007 до 2010 година.
 3. Банкарски комерцијалист – кредитен аналитичар во ХАЛК БАНК АД Скопје од 2003 до 2007 година.
 4. Менаџер на проекти во Хуманитарно здружение ЈЕТА од 2000 до 2003 година.
 5. Анкетар во Институт за стратешки маркетинг и истражување на медиуми ИСМИМ - Скопје од 1999 до 2000 година.
 6. Организатор во „Алб-турист интернационал“ - Скопје од 1997 до 1998 година.
 7. Маркетинг агент во ТВ ЕРА - Скопје од 1994 до 1995 година.

Јазици:

 • Мајчин: Албански

Други јазици:

 • Македонски
 • Српски
 • Француски
 • Англиски