Alb
Eng
Правна напомена
За нас
Новости
Законодавна рамка
Одлуки
Известувања
Ресурси
Публикации
 

ПРЕС
31.10.2018
Нов состав на Комисијата за заштита на конкуренцијата


   
  Одлуки / Конкуренција / Oдлуки во управна постапка

 
Концентрација помеѓу МХП СЕ, Кипар и Перутнина Птуј д.д., Словенија
датум
релевантен пазар
16.10.2018
месо од живина и производи од месо од живина

Концентрација со која НЕПТ Холдингс С.а.р.л. Луксембург, Фондацијата Луски, Лихтенштајн, г-н. Мирио Трои, Италија, г-дин Енрико Ацетола, Италија, г-дин Доминик Сливовски, Полска, и 365 Гиорни с.п.л, Италија ќе стекнат заедничка контрола над ИТП С.А. (ITPS.A.), Полска
датум
релевантен пазар
31.08.2018
естетска медицина, медицински помагала и велнес опрема

Концентрација помеѓу Салус Љубљана, д.д. Словенија и Санолабор, д.д. Словенија
датум
релевантен пазар
31.08.2018
медицински и фармацевтски производи

Kонцентрација со која КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ д.д. (Croatia osiguranje d.d.), со седиште на адреса Ватрослава Јагиќа 33, 10000 Загреб, Република Хрватска, ќе стекне самостојна контрола над ТЕСТИНГ ЦЕНТАР д.о.о.
датум
релевантен пазар
30.07.2018
пазарот на услуги за технички преглед на возила.

Концентрација со која Аперам С.А. ќе стекне самостојна контрола над ВДМ Металс Холдинг ГмбХ
датум
релевантен пазар
30.07.2018
(i) пазар за материјали отпорни на корозија (особено потесниот релевантен пазар за парчиња/плочи отпорни на корозија) и (ii) пазар за продажба на специјални легури (особено потесниот релевантен пазар за легури на никел).прикажани: 1 - 5 од 347  |  следни