Alb
Eng
Правна напомена
За нас
Новости
Законодавна рамка
Одлуки
Известувања
Ресурси
Публикации
 

ПРЕС
07.09.2017
Меморандум за соработка со цел размена на искуства, знаења, едукација, литература и усовршување на кадри од областите во кои Комисијата за заштита на конкуренцијата и Правниот факултет „Јустинијан Први“ имаат кадровски и други потенцијали и интереси.


   
  Одлуки / Конкуренција / Oдлуки во прекршочна постапка

 
КЗК против Диги Плус Мултимедија ДООЕЛ Скопје и DISCOVERY COMMUNICATIONS EUROPE LIMITED, Лондон, Обединето Кралство – забранет договор
датум
релевантен пазар
29.12.2016
пазарот на документарни/едукативни канали со македонски превод, кои се емитуваат на територијата на Република Македонија

КЗК против против Диги Плус Мултимедија ДООЕЛ Скопје и FOX Networks Group Bulgaria EOOD Софија, Република Бугарија – забранет договор
датум
релевантен пазар
23.12.2016
пазарот на канали со филмска програма со македонски превод, кои се емитуваат на територијата на Република Македонија

КЗК против Рифам ДОО Гостивар
датум
релевантен пазар
22.04.2016
недоставување податоци

КЗК против Македонски телеком АД Скопје
датум
релевантен пазар
28.03.2016
обезбедување фиксни телекомуникациски услуги на крајни корисници

КЗК против УМЛ – Унитед Медиа ЛТД, непријавена концентрација
датум
релевантен пазар
07.05.2014прикажани: 1 - 5 од 23  |  следни