Alb
Eng
Правна напомена
За нас
Новости
Законодавна рамка
Одлуки
Известувања
Ресурси
Публикации
 

ПРЕС
31.05.2018
Eвропски ден на конкуренцијата Софија, Република Бугарија 31 Мај 2018 година


   
  Известувања / Известувања за концентрации
 
Известување за концентрација со која Јунајтед Медиа С.А.Р.Л ќе стекне самостојна контрола на Дирецт Медиа, Медиа Поинт, Пинк БХ и Пинк МНЕ (предмет бр. 08-47)
14.06.2018
Известување за концентрација со која С&T АГ Австрија стекнува контрола над дел од подружниците на Капш КариерКом АГ Австрија (КапшЕООД Бугарија, Унитарно претпријатие за надворешна трговија Капш Белорусија, Капш ЦарриерЦом д.о.о, Хрватска, КАПСЦХ ДООЕЛ Скопје Македонија, Капшд.о.о Србија и Капшд.о.о Словенија, како и над дел од работењето на Кариер Австрија) (предмет бр. 08-48/2018)
14.06.2018
Известување за концентрација со која Митсуи & Цо., Лтд од Јапонија, и Кансаи Паинт Цо., Лтд. од Јапонија, ќе стекнат заедничка контрола над Кансаи Хелиос Коатингс ГмбХ од Австрија (предмет бр. 08-49 од 2018 година)
13.06.2018
Известување за концентрација со која „АДИЕНТ УС ЛЛЦ“ (Adient US LLC) со седиште на „Халјард драјв“ бр. 49200, Плимут, Мичиген, 48170, САД и КОМПАНИЈАТА „БОИНГ“ (THE BOEING COMPANY) со седиште на „Норт Риверсајд Плаза“ бр. 100, Чикаго, Илиноис, 60606-1596, САД, ќе основаат целосно заедничко вложување (предмет бр. 08-46/2018)
30.05.2018
Известување за концентрација со која СПОРТ ВИСИОН д.о.о. Биелина ќе стекне контрола над СПОРТ ВИСИОН д.о.о. Подгорица (предмет бр. 08-44 од 2018 година)
21.05.2018
Известување за концентрација со која Триглав ИНТ, холдиншка дружба, д.д. Словенија ќе стекне директна контрола над Раифајзен мировинско осигуравајуче друштво д.д. Хрватска (предмет бр. 08-41 од 2018 година)
21.05.2018
Известување за концентрација со која Друштвото за производство, трговија и услуги ФЕРО ИНВЕСТ ДОО експорт–импорт Скопје ќе стекне самостојна контрола над Друштвото за производство, трговија и услуги МХЕ ЈАБЛАНИЦА ДОО Скопје, Бул.Свети Климент Охридски бр.30 Скопје (предмет бр. 08-43/2018 година)
21.05.2018
Известување за концентрација со која ЛГ Електроникс, Инц. (LG Electronics, Inc.), со седиште на ЛГ Твин Тауер, 128Јеоуи-даеро, Јеонгдеунгпо-гу, Сеул 07336, Република Кореја (LG Twin Tower, 128 Yeoui-daero, Yeongdeungpo-gu, Seoul 07336, Republic of Korea) има намера да стекне непосредна контрола врз (1) ЗКВ Холдинг ГмбХ (ZKW Holding GmbH), со седиште на ул. Ротенхаусер 8, 3250 Виеселбург, Австрија (RottenhauserStraße8, 3250 Wieselburg, Austria) и врз неговите директни и индиректни зависни друштва, и врз 2) Моммерт Гевербеиммобилиен Вервалтунгс ГмбХ (Mommert Gewerbeimmobilien Verwaltungs GmbH), со седиште на ул. Ротенхаусер 8, 3250 Виеселбург, Австрија (RottenhauserStraße 8, 3250 Wieselburg, Austria) и врз неговите директни и индиректни зависни друштва по пат на купопродажба на капитално учество (предмет бр. 08-40/2018)
21.05.2018

    ::      следни