Alb
Eng
Правна напомена
За нас
Новости
Законодавна рамка
Одлуки
Известувања
Ресурси
Публикации
 

ПРЕС
31.10.2018
Нов состав на Комисијата за заштита на конкуренцијата


   
  За нас / Членови на Комисијата
 


Чедомир Краљевски
- Член на Комисијата

Лични податоци:

Име: ЧЕДОМИР КРАЉЕВСКИ
Датум на раѓање:  08 април 1956
Место на раѓање: Куманово

Образование:

 1. Правен факултет завршил на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје.
 2. Правосуден испит во Скопје

Професионално искуство:

 1. Претседател на Комисијата за заштита на конкуренцијата од декември 2006 година
 2. Член на управниот одбор на Клиничкиот центар во Скопје од 1999 до 2002 година.
 3. Пратеник во Собранието на РМ ( два мандати) од 1998 до 2006 година.
 4. Адвокатска канцеларија во Куманово од 1996 до 1998 година.
 5. Приватно претпријатие “Јурис’” Куманово – правни и комерцијални работи од 1993 до 1996 година.
 6. Министерство за финансии – подрачна единица Куманово од 1983 до 1993 година.

Странски јазици:

 • англиски
 • бугарски
 • српски
 • хрватски